Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-70/2020
Датум: 07.05.2020. године

У локалном карантину у фискултурној сали Основне школе у Каракају налази се 14 особа без симптома болести COVID-19, а у  републичком карантину за позитивне у Студентском центру нема смјештених лица.

Према подацима Хигијенско-епидемиолошкен службе Дома здравља Зворник у кућној изолацији на подручју града је 297 особа, док је ова мјера истекла за 1.220 лица.

Претходног дана три патроле Комуналне полиције обавиле су 26 контрола и није било кршења мјере карантина у кућним условима.

Због непоштовања полицијског часа који је јуче почео у 15:00 часова, кажњена су четири лица, као и једна особа због неношења заштитне опреме на јавном мјесту.

Волонтерском сервису у претходном дану обратило се шест грађана за куповину и доставу намирница и лијекова.

На граничним прелазима у протекла 24 часа забиљежена су 1.324 преласка границе, и то на улазу 697, а на излазу из БиХ 626.

Полицијски час у Републици Српској, према Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације, од данас ће бити на снази од 22:00 часа до 5:00 часова.

Уз обавезно поштовање прописаних мјера заштите дозвољено је кретање:

– лицима старијим од 65 година сваког дана у периоду од 7:00 до 13:00 часова;

– лицима старости до 75 година у сеоским подручјима ради обављања пољопривредних послова;

– пчеларима, без обзира на године живота, уз посједовање рјешења о регистрацији пчелињака издато од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, од мјеста становања до пчелињака, без ограничења на мјесто пребивалишта од понедељка до петка, осим у периоду од 22:00 до 5:00 часова и суботом и недељом без временског ограничења, уз највише једног помоћника.

На јавним мјестима обавезно је ношење заштитне маске уз придржавање мјере међусобног растојања од два метра. У затвореним просторијама, поред растојања и маске, обавезно је и ношење рукавица.

На приједлог Градског штаба за ванредне ситуације градоначелник је донио наредбу о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на територији града Зворника. Према тој наредби радно вријеме на подручју Зворника је од 7:00 до 19:00 часова. Радно вријеме здравствених установа – апотека у Републици Српској регулисан је закључком Републичког штаба за ванредне ситуације у којем се каже да је рад апотека ограничен на период од 7:00 до 19:00 часова, осим апотека које организују дежурство.

Позивамо грађане да поштују прописане мјере и наредбе и да се током предстојећих прослава  суздрже од окупљања.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА

                                                                                                                                      ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This