Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

08.05.2020.

Број:02-055-1-71/2020
Датум: 08.05.2020. године

У локалном карантину у фискултурној сали Основне школе у Каракају налази се 19 особа без симптома заразе вирусом корона.  Према распореду данас су узети брисеви од пет лица и уколико буду негативни биће послати у карантин у кућним условима до истека 14 дана.

На подручју града у кућној изолацији је 298 особа. Ова мјера истекла је за 1.220 лица.

Комунална полиција је у току протеклог дана спровела 55 контрола и све су биле уредне.

Полицијски час који је од синоћ скраћен и траје од 22:00 часа до 5:00 часова наредног дана, нису поштовала два лица, док су четири лица кажњена због неношења заштитне опреме на јавном мјесту.

Волонтерски сервис у претходном дану обавио је набавку и доставу за пет грађана.

На граничним прелазима у протекла 24 часа била су укупно 1.993 преласка границе, и то на улазу 1.015, а на излазу из БиХ 978. Фреквенција граничног саобраћаја се повећала са дозволом преласка пољопривредницима и пограничним радницима што свједочи и просјек од 27. априла до 1. маја који је био 389 у односу на период од 4. до 8. маја када је било 1.119 прелазака.

Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља укупно је до данас узела 257 брисева са подручја Зворника и регије, 247 су негативни, четири позитивни и шест резултата се чека.

У Болници је узето укупно 350 узорака од којих су 309 негативни, шест позитивни, три лица излечена и чека се 35 резултата. Од лица са подручју Зворника узета су 242 бриса, 219 је негативно, два позитивно, једно лице је излијечено, а резултати се чекају за 21 узорак.

У Covid одјељењу Болнице смјештено је једно лице са респираторним симптомима чији је брис послат на анализу.

Забрана кретања ван мјеста пребивалишта/боравишта на снази је од суботе у 12:00 часова до недеље у 18:00 часова на основу Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације од 5. маја.

У суботу, 9. маја у свијету се обиљежава Дан побједе над фашизмом у Другом  свјетском рату. Овај дан је државни празник у Републици Српској.

У дане републичких празника, а ради задовoљавања неопходних потреба грађана, дужни су да раде: здравствене установе, апотеке, предузећа за пружање комуналних услуга, електричне и топлотне енергије, одржавање путева, а дозвољен је рад трговинама прехрамбене робе и осталим трговинским и занатским радњама.

Позивамо грађане да поштују прописане мјере и наредбе.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА

                                                                                                                                      ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This