Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-72/2020
Датум: 08.05.2020. године

Сви привредни субјекти, који од понедељка, 11.05.2020. године након дуже паузе почињу са радом обавезни су да спроведу стручну дезинфекцију објекта и о истој обезбиједе доказ. Ово је једна од мјера за спречавање и сузбијање заразних болести порписаних Законом о заштити становништва од заразних болести Републике Српске.

Након почетка рада, сви власници објеката биће обавезни да спроводе и минимално два пута дневну дезинфекцију.

Надлежне службе и предузећа града Зворника су у протеклом периоду спроводиле редовну дезинфекцију улица, јавних површина и објеката јавних установа.

ЈПВОУ дјечији вртић „Наша радост“ почеће са радом послије 1. јуна, одлучено је у овој установи на основу спроведене анкете међу родитељима. Више од 80% родитеља сматра да нема потребе да се вртић за дјецу отвори раније.

У суботу, 9. маја у свијету се обиљежава Дан побједе над фашизмом у Другом  свјетском рату. Овај дан је државни празник у Републици Српској.

У дане републичких празника, а ради задовљавања неопходних потреба грађана, дужни су да раде: здравствене установе, апотеке, предузећа за пружање комуналних услуга, електричне и топлотне енергије, одржавање путева, а дозвољен је рад трговинама прехрамбене робе и осталим трговинским и занатским радњама.  Радно вријеме се одређује најдуже до 15:00 часова.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да поштују прописане мјере и наредбе.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This