Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
9 мај, 2020

Број:02-055-1-73/2020
Датум: 09.05.2020. године

Сви субјекти којима је дозвољен рад могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са упутством ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске, закључак је Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске од 08.05.2020. године. Овим закључком измијењена је мјера из Закона о заштити становништва од заразних болести Републике Српске којом је прописана стручна дезинфекција.

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске ставио је ван снаге забрану кретања ван општине/града пребивалишта на подручју Републике Српске током викенда, која је важила од 05.маја 2020. године.

Према закључку Републичког штаба од 08.05.2020. године забрањује/у се до 25.05.2020. године сва јавна окупљања, рад базенима и wellnes центрима, такмичарске активности спортских организација и спортиста. До 18.05. забрањује се рад дјечијим играоницама и активности спортских организација и спортиста које обухватају тренажни процес. До 25. маја ограничава се рад у временском периоду који не нарушава трајање полицијског часа који је од 22:00 до 05:00 часова. Више информација на страници Владе Републике Српске, закључак број: 32-1/20

У локалном карантину у Каракају смјештено је 21 лице, а долазак још једног се очекује у току дана. Петоро лица из карантина којима је стигао негативан налаз биће упућена у кућну изолацију, а за још четворо тестираних резултати се очекују.

Републички карантин за обољеле у Студентском центру је празан, а у COVID одјељењу зворничке Болнице смјештено је једно лице са респираторним сметњама негативно на вирус корона. Након контролног прегледа биће одлучено о даљем лијечењу ове особе. Од почетка пандемије у Зворнику Болница је тестирала 243 особе, од којих је 225 било негативних, двоје позитивних и још 16 резултата се очекује.

На подручју Зворника у последњих 24 сата због непоштовања забране окупљања у групама већим од 3 особе кажњено је шест лица, а два лица због неношења заштитне опреме на јавном мјесту. Комунална полиција је обавила 28 контрола, а Волонтерски сервис града Зворника једну интервенцију. На подручју града 300 особа се налази у кућној изолацији, док је 1220 завршило са овом мјером.

На граничном прелазу евидентирано је укупно 1885 прелазака границе од чега је 917 улазака у Босну и Херцеговину, а 968 излазака.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да поштују прописане мјере и наредбе.

                                                                                                                                     ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This