Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-122/2020
Датум: 14.07.2020. године

У протекла 24 часа на подручју града Зворника вирус корона утврђен је код још девет лица, подаци су Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља.

Од 8. јуна тестирано је 1.099 особа. Од укупно позитивних 166 лица активно је 90 случајева.  За 43 особе је истекла и прописана кућна изолација након негативног теста. Још 33 лица која су на поновљеном тестирању била негативна налазе се у кућној изолацији.

Чекају се резултати за 39 узорака.

Из кућне изолације изашло је 448 особа, док је ова мјера на снази за 388.

У  Болници у изолованом одјељењу Covid налази се 13 пацијената од којих су 10 из Зворника и по један из Братунца, Осмака и Власенице. Сви су релативно задовољавајућег клиничког стања. 

Градски штаб за ванредне ситуације је, због свакодневног пораста броја заражених вирусом корона и великог притиска на Дом здравља и Болницу, донио закључак којим се угоститељским објектима забрањује музика уживо и ди-џеј извођачи. Инспекцијски органи појачано врше контроле поштовања превентивних мјера.

Градски штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да, у циљу заштите сопственог и здравља других, те како не би дошло до додатног пооштравање мјера, избјегавају окупљања, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This