Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-76/2020
Датум: 11.05.2020. године

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник на данашњем састанку усагласио је градске наредбе са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске.

Од данас, 11. маја 2020. године па до 25.05.2020. године ограничено је радно вријеме тако да не нарушава полцијски час свим трговинама на велико и мало, пекарама, угоститељским објектима, субјектима за доставу хране, трговинама информатичком робом, телекомуникационом опремом и мобилним телефонима, фитнес центрима, стоматолошким амбулантама, субјектима услужних и занатских дјелатности, бензинским пумпама, приређивачима игара на срећу и уличним продавцима. Радно вријеме не смије бити дуже од 21:00 час.

До 25.05. 2020. године од 07:00 до 15:00 часова радиће пијаце, а од 06:00 до 13:00 сати сточне пијаце.

Сви поменути субјекти дужни су организовати рад уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“ за спречавање појаве и ширења COVID-19 болести на радном мјесту. Више података можете пронаћи на линку:

https://www.phi.rs.ba/index.php?view=clanak&id=727&lang=SR-CIR

Од данас је дозвољена употреба теретана на отвореном као и дјечијих игралишта уз предузимање мјера заштите.

Волонтерски сервис града Зворник данас је престао са радом, јер је дошло до ублажавања мјера и дозвољено је кретање грађанима  старијим од 65 година. У току два мјесеца 32 волонтера имали су више од 1000 излазака на терен, асистенција Црвеном крсту и Градској управи, те подршку у успостављању локалног карантина.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да поштују прописане мјере и наредбе.

                                                                                                                                     ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This