Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-77/2020
Датум: 12.05.2020. године

Локални карантин у фискултурној сали Основне школе у Каракају распуштен је јутрос у 6:00 часова,  а 22 лица која су боравила у њему провешће остатак изреченог карантина у кућној изолацији. Одлуку о затварању карантина у локалним заједницама донио је Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске.

Републички санитарни инспектори остаће на граничним прелазима и до даљњег издавати рјешења о кућној изолацији од 14 дана. Изузети из овог закључка су пацијенти који се враћају или иду на лијечење, возачи у међународном транспорту, прекогранични радници  уз доказ о запослењу и пољопривредници који имају посједовни лист.

Кроз локални карантин који је од 31. марта до 14. априла био у Студентском центру, а потом у Фискултурној сали Основне школе у Каракају, до данас је прошло укупно 141 лице и сви који су тестирани били су негативни.

У Хигијенско епидемиолошкој служби Дома здравља очекују се резултати за 13 узорака. Укупно је до данас узето 288 брисева од којих је 271 био негативан, а четири позитивна.

Болница је укупно узела 352 узорка, од којих су 319 били негативни, а шест позитивни. Од лица са подручја града Зворника узето је 245 брисева, 227 су били негативни, два позитивна и два резултата се чекају. Сва три пацијента са подручја Зворника који су били заражени су излијечени.

У Covid одјељењу смјештена су два пацијента са респираторним симптомима чији се здравствено стање прати.

На територији града изолација у кућним условима тренутно је одређена за 278 лица, док је за 1.255 особа прописани период истекао.

Комунална полиција са три патроле у протеклом дану обавила је 55 контрола и све су биле уредне. Закључно са 12. мајем спровели су 3.218 провјера да ли се лица са изреченом мјером кућне изолације налазе на пријављеним адресама.

У времену од 22:00 часа до 5:00 часова наредног дана пет лица је кажњено због кршења полицијског часа. Остале мјере су поштоване.

Служба професионалне ватрогасне јединице синоћ је извршила дезинфекцију градских улица.

На граничним прелазима у протекла 24 часа било је 2.369 прелазака границе, на улазу у БиХ 1.181, и на излазу 1.188.

Републички штаб својим закључком дозволио је окупљења до 50 особа на јавном мјесту.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да поштују прописане мјере и наредбе.

                                                                                                                                     ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This