Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-78/2020
Датум: 13.05.2020. године

У Хигијенско епидемиолошкој служби Дома здравља и Болници од почетка пандемије вируса корона до данас укупно су узета 643 бриса. На регији је осам лица било позитивно међу којима три особе из Зворника које су излијечене. Резултати се очекују за три узорка.

У Covid одјељењу смјештена су два пацијента са респираторним симптомима чији се здравствено стање прати. Од тога је једно лице јуче примљено, а још једно које је било раније смјештено, пребачено је на интерно одјељење.

Кућна изолација одређена је за 303 лица на територији града. Ова мјера завршена је за 1.258 особа.

Комунална полиција јуче је извршила 29 контрола и утврдила да су лица уредно присутна на својим адресама.

Претходног дана пет особа је кажњено јер нису носили прописану заштитну опрему на јавном мјесту. Мјере забране окупљања, забрана кретања лица старијих од 65 година и полицијски час су поштоване.

На граничним прелазима Шепак, Каракај, Братунац и Скелани у току протекла 24 часа евидентирано је 2.709 прелазака границе, од чега на улазу у БиХ 1.456 и на излазу 1.253.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске распуштен је локални карантин у фискултурној сали Основне школе у Каракају.

Републички санитарни инспектори остаће на граничним прелазима и до даљњег издавати рјешења о кућној изолацији од 14 дана за лица која улазе у Републику Српску. Изузетно инспектор неће у изолацију у кућној средини послати пацијента који се возилом надлежне здравствене установе и у пратњи враћа у Републику Српску, већ ће возач и пратња бити евидентирани, а пацијент ће, уколико му то здравствено стање дозвољава, бити упућен да се јави надлежном ХЕС-у Дома здравља у року од 24 часа. Рјешење о кућној изолацији неће бити издавано ни возачима у међународном транспорту, прекограничним радницима  уз доказ о запослењу и пољопривредницима који имају посједовни лист.

За лица која пријаве да ће у Републици Српској боравити краће од 14 дана републички инспектор доносиће рјешење на пријављени број дана. Ове особе имаће обавезу да се пријаве надлежном ХЕС-у у року од 24 часа од уласка у Републику Српску и  Комуналној полицији прије напуштања мјеста боравка.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да поштују прописане мјере и наредбе.

  ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This