Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-81/2020
Датум: 16.05.2020. године

Регионални центар Института за јавно здравство у Зворнику тестираће 50 студената дневно на вирус корона. Циљ је да сви студенти из Зворника који се враћају на факултете у иностранство, а којих је до сада 300 пријављених, добију потврду о урађеном налазу.

Према најновијем Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације грађани више нису обавезни да носе рукавице у затвореном простору, с тим што је ношење маске и даље обавезно. У циљу спречавања ширења болести изазване вирусом корона, обавезују се правна лица, предузетници и физичка лица који у директном контакту пружају услуге грађанима, да исте пружају заштићени маском, обавезно спроводе мјере дезинфекције, обезбиједе маску грађанима који користе њихове услуге, а немају их и придржавају се упутстава Института за јавно здравство РС за организовање рада у зависности од дјелатности коју обављају.

Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља укупно је до данас узела 289 брисева од чега су 284 негативна, четири позитивна и резултати се чекају за једну особу. У кућној излолацији на подручју града Зворника налази се 328 лица, а прописани период истекао је за 1.283 особе. У протеклом дану три патроле Комуналне полиције спровеле су 60 контрола лица у кућној изолацији, од којих је 59 особа било уредно присутно, док једна није затечена на својој адреси. Полицијски час није поштовало једно лице, а остале мјере забране нису кршене. На граничним прелазима забиљежено је 2.505 прелазака, на улазу у БиХ 1.261, а на излазу 1.244.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да поштују прописане мјере и наредбе.

                                                                                                                                     ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This