Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-82/2020
Датум: 18.05.2020. године

Регионални центар Института за јавно здравство у Зворнику у току викенда узео је брисеве од 104 студента према утврђеном редослиједу који је сачињен на основу упитника Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске. За јуче тестирана 52 студента резултати се очекују сутра ујутру. Сви остали пристигли резултати су негативни на вирус корона. Узорковање студената наставља се и данас по унапријед установљеном распореду.

Од данас могу да раде  дјечије играонице и дозвољавају се активности спортских организација и спортиста које обухватају тренажни процес у временском периоду који не нарушава трајање полицијског часа. Они су дужни да предузму све мјера прописане у Упутству ”Института за јавно здравство Републике Српске“ за спречавање појаве и ширења болести COVlD-19 на радном мјесту.

Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља и Болница немају новотестираних лица. У COVID одјељењу зворничке Болнице није хоспитализован ни један пацијент. На подручју града Зворника у кућној излолацији налази се 336 особа, док је ова мјера завршена за 1.326 лица. У протеклом дану Комунална полиција обавила је 25 контрола лица у кућној изолацији и све су биле уредне. Полицијски час је прекршило једно лице, а остале мјере забране су поштоване. На граничним прелазима евидентирано је 2.487 прелазака, од чега на улазу у БиХ 1.243, а на излазу 1.244.

Обавезне заштитне мјере у заједници против вируса корона су ношење маске на отвореном и у затвореном простору, физичко растојање од два метра, те неопходне мјере појачане личне хигијене.

Обавезују се правна лица, предузетници и физичка лица који у директном контакту пружају услуге грађанима, да услуге пружају заштићени маском, обавезно спроводе мјере дезинфекције, обезбиједе маску грађанима који користе њихове услуге, а немају их и придржавају се упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за организовање рада у зависности од дјелатности коју обављају.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да носе заштитне маске и поштују физичку дистанцу.

 ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић с.р.

Pin It on Pinterest

Share This