Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-84/2020
Датум: 20.05.2020. године

Од сутра ујутро у 06:00 часова престаје да важи Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске о обавезној кућној изолацији за све грађане БиХ који улазе у Републику Српску, а  републички инспектори неће на граници издавати рјешења, одлучено је на данашњој сједници Републичког штаба.

Од 26. априла 2020. године на подручју Зворника није забиљежен нови случај заразе вирусом корона.

На подручју града Зворника за 1.336 лица истекла је 14-дневна мјера кућне изолације, док се под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља у Зворнику данас налази 375 особа. Ова служба до данас је урадила 293 тестирања, од чега је 285 било негативних, четири позитивна и још четири резултата се очекује.

Болница у Зворнику је од почетка пандемије вршила тестирање за подручје регије Бирач и урађено је укупно 359 брисева од чега је било шест позитивних лица. На подручју Зворника свих троје позитивних на вирус корона су успјешно излијечени.

Регионални центар Института за јавно здравство у Зворнику тестира студенте који студирају у иностранству и грађане због регулисања радног односа у иностранству.

У протеклом дану Комунална полиција обавила је 68 контрола лица у кућној изолацији и све су биле уредне, док је од 16. марта укупно реализовано више од 3.500 контрола. На подручју Зворника два лица су кажњена због кршења полицијског часа, док је једна особа прекршила мјеру обавезног ношења заштитне опреме.

На граничним прелазима у протекла 24 часа евидентирано је 2.719 прелазака, од чега на улазу у БиХ 1.409, а на излазу 1.311.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да носе заштитне маске и поштују физичку дистанцу.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This