Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-121/2020
Датум: 13.07.2020. године

Због актуелне епидемиолошке сутуације Градски штаб за ванредне ситуације донио је  закључак којим се у угоститељским објектима забрањује музика уживо и ди-џеј извођачи.

На данашњој сједници одлучено је  да културно-забавна манифестација „Зворничко љето“ ове године неће бити одржана.

Руководиоцима установа и предузећа  препоручено је да на улазима обезбиједе бесконтактне топломјере и забране улазак лицима са повишеном тјелесном температуром, а грађанима да у парковима, теретанама, на базенима и свим другим јавним мјестима одржавају прописану физичку дистанцу од два метра.

На подручју града Зворника, према подацима Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља, у протекла 24 часа нема новозаражених вирусом корона. 

Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 1.049 особа. Позитивно је било 157 лица од којих је за 26 истекла и прописана кућна изолација након два узастопна негативна теста.

Још 45 особа биле су на два узастопна тестирања негативне и оне су у кућној изолацији. Активно је 86 случајева.

Мјера кућне изолације изречена је за 370 особа, а завршена је за 448 лица.

У Covid одјељењу зворничке Болнице смјештено је седам пацијената, четири су из Зворника и по један из Братунца, Осмака и Власенице, сви релативно задовољавајућег клиничког стања.  У протекла 24 часа два пацијента су транспортована у УКЦ Бањалука због тешких облика болести.

Инспекцијски органи појачали су контроле поштовања превентивних мјера.

Градски штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да, због заштите сопственог и здравља других, избјегавају скупове, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                               Градоначелник
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This