Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-87/2020
Датум: 10.06.2020. године

Стручно оперативни тим Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник је на данашњој сједници поднио извјештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији изазваној вирусом корона у граду Зворнику.

Према до јутрос обрађеним узорцима и пристиглим резултатима пет лица са подручја Зворника је заражено вирусом корона, од чега је четворо из примарних контаката двојице заражених из Скочића и Локања, а једна особа из Пилице је тестирана у респираторној амбуланти ХЕС-а у Зворнику.

Укупан број заражених је седам, од чега је троје смјештено у COVID одјељење зворничке Болнице, а преостала лица ће након обављеног прегледа бити упућена или у зворничку Болницу или Републички карантин ЈУ „Дом за ученике Бијељина“ у Бијељини.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља у Зворнику прикупља податке о контактима новозаражених лица и врши тестирање у Дому здравља и амбуланти у МЗ Брањево, која је територијално надлежна за горе поменуте мјесне заједнице.

Републички карантин за смјештај заражених лица са подручја града Зворник са лакшом и средњом клиничком сликом је у ЈУ „Дом за ученике Бијељина“ у Бијељини.

Комунална полиција града Зворник контролише издата рјешења о самоизолацији на подручју Зворника. Лица која добију рјешење дужна су да поштују све одредбе изречене мјере.

Током викенда градске инспекције и комунална полиција у сарадњи са Полицијском управом Зворник контролисаће поштовање забране свих јавних окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту и радног времена угоститељских објеката које је од 06:00 – 23:00 часа.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник подсјећа грађане да су и даље на снази превентивне мјере држања обавезног растојања од 2 метра и ношење заштитне маске у затвореном простору.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This