Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-89/2020
Датум: 12.06.2020. године

На територији града Зворника још пет особа које су контакти заражене особе из Пилице, која је тестирана у респираторној амбуланти Дома здравља, позитивне су на вирус корона. Након прегледа у одјељењу COVID Болнице у Зворнику љекари ће донијети одлуку гдје ће бити смјештенe. Остале 22 тестиране особе су негативне.

На територији града Зворника укупно је позитивно 15 лица, од којих су седам контакти заражених особа из  Скочића и Локања.

Три лица су смјештена у одјељењу COVID зворничке Болнице од којих ће два који су без симптома данас бити пребачни у Републички карантин ЈУ „Дом за ученике Бијељина“ у Бијељини гдје се налазе и осталe позитивне особе /ова установа намијењена је за смјештај заражених лица са подручја града Зворника који имају лакшу и средњу клиничку слику/.

У Хигијенско епидемиолошкој служби Дома здравља прикупљају податке о контактима позитивних лица и врше њихова тестирања.

Комунална полиција спроводи контролу поштовања изречене мјере кућне изолације у којој се налази 36 особа /у Скочићу, Локању, Пилици, Брањеву и Ораовцу/.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника подсјећа грађане да су на снази превентивне мјере држања обавезног растојања од два метра и ношење заштитне маске у затвореном простору.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This