Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

14.06.2020.

Број: 02-055-1-90/2020
Датум: 14.06.2020. године

На територији града Зворника још четири особе позитивне су на вирус корона од којих је једна запослена у Дјечијем вртићу „Наша радост“. Њој је у петак, приликом доласка на посао и редовног  бесконтактно мјерење температуре, утврђена благо повишена тјелесна температура. Она је одмах враћена кући и обављено је њено тестирање.

Одлуком Градског Штаба за ванредне ситуације у новом објекту вртића обуставља се рад до даљњег. Сви запослени биће тестирани, а биће извршена и комплетна дезинфекција објекта, као и опреме и играчака.

Хигијенско епидемиолошка служба тестирала је укупно 42 лица од којих су 32 били у контакту са позитивним лицима, а још 10 особа узорковане су у респираторној амбуланти Дома здравља у Зворнику. Четири новооткривена случаја су контакти са претходно зараженим особама.

На територији Зворника сада је укупно 19 позитивних лица. Две особе, од којих је једна заражена, а за једну се чекају резултати, смјештене су у одјељењу  COVID у зворничкој Болници чији ће љекари данас прегледати четири новозаражена и одлучити гдје ће их смјестити. Остале позитивне особе су у Републичком карантину „Дом за ученике Бијељина“ у Бијељини.

Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља наставља да прикупља податке и узима брисеве за тестирање од контаката са позитивним лицима.

У кућној изолацији је 86 особа, а поштовање изречене мјере контролише Комунална полиција.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника позива грађане да одговорним понашањем чувају своје и здравље својих најмилијих, те да поштују превентивне мјере држања обавезног растојања од два метра и ношења заштитне маске у затвореном простору.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић с.р.

Pin It on Pinterest

Share This