Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-120/2020
Датум: 12.07.2020. године

На подручју града Зворника још три особе заражене су вирусом корона, потврђено је у Хигијенско епидемиолошкој служби Дома здравља. 

Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 1.049 особа, а позитивних је било 157. Од овог броја два узастопна негативна теста има 71 лице и они су у кућној изолацији. Активно је 86 случајева.

Мјера кућне изолације изречена је за 370 особа, а завршена је за 448 лица.

У Covid одјељењу зворничке Болнице смјештено је осам пацијената, пет су из Зворника и по један из Братунца, Осмака и Власенице. Једно лице има тежу клиничку слику, док су остали задовољавајућег стања, без повишене тјелесне температуре. Претходног дана један пацијент је транспортован у УКЦ Бањалука због потребе за лијечењем у терцијарној здравственој установи, а један је отпуштен у кућну изолацију.

Инспекцијски органи појачали су контроле поштовања превентивних мјера. Након викенда, у зависности од епидемиолошке ситуације, биће разматрано увођење ригорознијих мјера.    Градски штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да, због заштите сопственог и здравља других, избјегавају скупове, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном

                                                                                                     ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић с.р.

Pin It on Pinterest

Share This