Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

23.01.2023.

Ријека Дрина у току претходног дана потпуно се повукла у своје корито, саопштено је на сједници Градског штаба за ванредне ситуације града Зворника. Проток на Хидроелектрани Мали Зворник у 07:00 часова износио је 1043 m3/s, док је на ХЕ Бајина Башта 930 m3/s.

Већ јуче припадници Професионалне ватрогасно спасилачке јединице и Службе цивилне заштите почели су да перу улице у насељу Терминал. Подијељене су и пумпе за избацивање воде, као и исушивачи.  Након чишћења кренуће се и са дезинфекцијом свих површина. АД „Водовод и комуналије“ чисти и пере паркинг на градској плажи и у току дана биће отворен за паркирање.

На терен је изашла и градска Комисија за процјену штете.

Обилне падавине претходних дана изазвале су пораст водостаја и изливање ријеке Дрине из свог корита. Максимални проток од 2390 m3/s на Хидроелектрани Мали Зворник забиљежен је у току ноћи 19/20. јануар када је вода поплавила осам кућа у насељу Терминал и двије у викенд насељу Средњи Шепак. У Роћевићу, Шепку и Тршићу било је поплављено и пољопривредно земљиште.

Ријека Сапна имала је уобичајен проток, док се ријека Хоча на свом ушћу, због високог водостаја Дрине била излила на околно земљиште и улила у четири куће на Терминалу.

Град Зворник настојаће да у сарадњи са Владом Републике Српске пружи помоћ грађанима у санирању штете коју су претрпили, а која је, захваљујући правовременом реаговању надлежних ублажена и знатно мања него да није било превентивних мјера.

Грађани се за информације и помоћ могу обратити Служби цивилне заштите на телефон бр. 056/210-853.

Pin It on Pinterest

Share This