Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

21.01.2023.

Вода се повукла из већине од 10 стамбених објеката у каракајском насељу Терминал и викенд насељу Средњи Шепак. Постепено се повлачи и са пољопривредног земљишта у Роћевићу, Шепку и Тршићу.

Проток на Хидроелектрани Мали Зворник износи 1888  m3/s, док је доток 1830 m3/s. Максимални проток забиљежен је у току ноћи 19/20. јануар и износио је 2390 m3/s када је вода поплавила куће.

Ријека Хоча се повукла у корито, а уобичајени проток има и ријека Сапна.

Градска управа Зворник обезбједиће пумпе за избацивање воде из подрумских просторија и гаража, исушиваче, дезинфекцију просторија у које је вода ушла, чишћење улица и дворишних површина, а већ од понедељка Комисија за процјену штете обилазиће терен са циљем идентификовања посљедица које је изазвала поплава. Град Зворник настојаће да у сарадњи са Владом Републике Српске пружи помоћ грађанима у санирању штете коју су претрпели, а која је, захваљујући правовременом реаговању надлежних ублажена и знатно мања него да није било превентивних мјера.

Припадници Службе цивилне заштите са резервним саставом и Професионалне ватрогасно спасилачке јединице настављају да дежурају, а грађани се 24 часа могу обратити Служби цивилне заштите на телефон бр. 056/210-853.

Pin It on Pinterest

Share This