Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

16.01.2023.

Јутрос је засиједао Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника на коме је презентован извјештај са терена и договорене су превентивне мјере због најављених обилних падавина и могућих пораста водотока.

Припадници Службе цивилне заштите обишли су ријечна корита Сапне и Хоче како би утврдили да ли постоје неки наноси и запреке у коритима који би могли допринети изливању воде. На састанку је закључено да је тренутна ситуација стабилна, те да ће се стање на терену редовно пратити и о томе на вријеме обавјештавати грађани у подручјима која би могла бити угрожена.

У договору са предузећима сва расположива опрема и машине стављене су у приправност.

У Служби цивилне заштите уводе се деужурства а грађанима ће бити на располагању број 056/210-853.

Штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак  да се данас након 15:00 часова до даљњег затвори паркинг на градској плажи.

Замјеник градоначелника Зворника који је и замјеник команданта Штаба за ванредне ситуације Бојан Ивановић изразио је наду да на подручју града Зворника неће доћи до изливања ријека из корита, али да је, за сваки случај, неопходно обавити све превентивне радње.

Штаб ће засиједати сваког јутра, а суграђани ће на вријеме бити информисани о стању на терену.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да се у периоду од 16. до 20. јануара очекују обилне падавине уз јак до олујни вјетар  које могу изазвати пораст водотока и појаву клизишта. 

Pin It on Pinterest

Share This