Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-104/2020
Датум: 24.06.2020. године

Још три особе позитивне су на вирус корона у Зворнику, саопштено је из ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске. Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља укупно је позитивно 54 лица на подручју града Зворника док се за 20 тестираних очекују резултати.

У COVID одјељењу Болнице у Зворнику смјештено је шест пацијената од којих су четири позитивна на вирус корона, а два чекају резултат PCR теста. Двоје у овом одјељењу има повишену температуру, а општа клиничка слика осталих пацијената је добра.

Четири особе из Зворника јуче су упућене у Републички карантин „Дом за ученике Бијељина“ у Бијељини, једно је лице примљено у зворничку Болницу.

Комунална полиција контролише провођење мјере кућне изолације за 366 особе на подручју Зворника.

До 06. јула остају на снази раније донесене мјере. Ограничен је рад свих пословних субјеката до 23:00 часа, забрањено је окупљање више од 50 лица на јавном мјесту, обавезно је ношење маски у затвореном простору, као и одржавање физичке дистанце и дезинфекција.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника апелује на грађане да поштују мјеру кућне изолације, одржавају прописану физичку дистанцу од два метра и носе заштитну маску у затвореном простору.

Будимо одговорни према себи и другима, избјегавајмо јавна окупљања и допринесимо стабилизацији епидемиолошке ситуације у граду.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This