Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-105/2020
Датум: 25.06.2020. године

Још пет особа позитивно је на вирус корона у Зворнику. Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља од укупно тестираних 799, позитивно је 59 лица на подручју града Зворника док се за 14 особа очекују резултати.

Након два узастопна негативна теста девет особа данас излази из Републичког карантина „Дом за ученике Бијељина“ у Бијељини. Њихово праћење код куће наставиће ХЕС Дома здравља у Зворнику.

Од шест пацијената смјештених у COVID одјељењу зворничке Болнице позитивно на вирус корона је њих петоро. Сви се осјећају добро, осим једног који има повишену температуру, али је доброг здравственог стања.

Комунална полиција контролише провођење мјере кућне изолације за 370 лица на подручју Зворника, док је изолацију завршило њих 59.

До 06. јула остају на снази раније донесене мјере. Ограничен је рад свих пословних субјеката до 23:00 часа, забрањено је окупљање више од 50 лица на јавном мјесту, обавезно је ношење маски у затвореном простору, као и одржавање физичке дистанце и дезинфекција.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника апелује на грађане да поштују мјеру кућне изолације, одржавају прописану физичку дистанцу од два метра и носе заштитну маску у затвореном простору.

Будимо одговорни према себи и другима, избјегавајмо јавна окупљања и допринесимо стабилизацији епидемиолошке ситуације у граду.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This