Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-107/2020
Датум: 26.06.2020. године

На подручју Зворника укупно је 66 особа позитивних на вирус корона, саопштено је из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник. До сада је тестирано 817 лица, а за 18 њих се очекују резултати.

У COVID одјељењу зворничке Болнице смјештено је осам пацијената из регије Бирач, а само је један фебрилан. Остала лица из овог одјељења су задовољавајућег здравственог стања. Синоћ је узето седам контролних брисева у Републичком карантину „Дом за ученике Бијељина“ у Бијељини.

Изречену мјеру кућне изолације у Зворнику има 312 особа, док је 129 изашло из изолације. Комунална полиција контролише провођење ове мјере.

До 06. јула остају на снази раније донесене мјере. Ограничен је рад свих пословних субјеката до 23:00 часа, забрањено је окупљање више од 50 лица на јавном мјесту, обавезно је ношење маски у затвореном простору, као и одржавање физичке дистанце и дезинфекција.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника апелује на грађане да поштују мјеру кућне изолације, одржавају прописану физичку дистанцу од два метра и носе заштитну маску у затвореном простору.

Будимо одговорни према себи и другима, избјегавајмо јавна окупљања и допринесимо стабилизацији епидемиолошке ситуације у граду.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This