Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-110/2020
Датум: 30.06.2020. године

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник јутрос су још четири особе позитивне на вирус корона. Од 08. јуна укупно је тестирано 850 лица, од чега је 77 позитивно на вирус корона, а резултати се очекују за 26 особа.

У сриједу, 01.07.2020. године престаће да ради између осталих републички карантин  ЈУ „Дом ученика Бијељина“ у Бијељини, закључак је Републичког штаба за ванредне ситуације.

Од данас ХЕС Дома здравља лица са тестом позитивним на SARS-CoV-2 која су без симптома и са блажим симптомима упућују у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима упућују на болничко лијечење.

Од седам пацијената смјештених у COVID одјељењу зворничке Болнице само једна пацијнткиња има повишену температуру, док су остали задовољавајућег клиничког стања.

У кућној изолацији је 204 лица, а ова мјера завршена је за 268 особа. Комунална полиција контролише поштовање кућне изолације у Зворнику.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник апелује на грађане да се придржавају изречених превентивних мјера. Због заштите сопственог и здравља других неопходно је одржавати физичку дистанцу од два метра, у затвореном простору носити маску и редовно одржавати личну хигијену.

                                                                                                     ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This