Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-112/2020
Датум: 01.07.2020. године

У протекла 24 часа, према подацима Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља, код двије особе са територије града Зворника утврђено је присуство вируса корона. Од 8. јуна до данас узорковано је укупно 876 лица од којих је 79 било позитивно, док се резултати чекају за 50 лица.

У изолованом одјељењу Covid у зворничкој Болници смјештено је шест пацијената из Зворника и један из Власенице. Сви су доброг клиничког стања и према најавама из ове здравствене установе, неки од њих би данас требало да буду упућени у кућну изолацију.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације данас је престао да ради републички карантин  ЈУ „Дом ученика Бијељина“ у Бијељини. Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља позитивна лица без или са блажим симптомима са подручја града Зворника упућиваће у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима на болничко лијечење.

Тренутно се у кућној изолацији налазе 163 особе, док је док је ова мјера истекла за 328 лица. Поштовање кућне изолације контролише Комунална полиција.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник апелује на грађане да се придржавају изречених превентивних мјера. Због заштите сопственог и здравља других неопходно је одржавати физичку дистанцу од два метра, у затвореном простору носити маску и редовно одржавати личну хигијену.

                                                                                                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This