Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-113/2020
Датум: 03.07.2020. године

У протекла 24 часа, према подацима Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља, још девет особа са територије града Зворника позитивно је на вирус корона. Од 8. јуна до данас укупно је  тестирано 910 лица, а присуство вируса је утврђено код 92. Од овог броја узастопна два негативна теста имало је 28 особа које су упућене у кућну изолацију у трајању од 14 дана.

Резултати се чекају за 37 лица.

Осам пацијената је смјештено у изолованом одјељењу Covid у зворничкој Болници чиме су примарни капацитети Болнице за смјештање лица са средње тешким и тешким симптомима попуњени. Из ове здравствене установе потврдили су да су сви пацијенти релативно доброг стања, без значајно повишене температуре.

Позитивна лица без или са блажим симптомима ХЕС Дома здравља упућује у кућну изолацију.

У зависности од даљег развоја епидемиолошке ситуације  у функцији ће бити стављен карантин у фискултурној сали Основне школе у Каракају за заражена лица који немају могућност кућне изолације.

Тренутно је ова мјера изречена за 198 лица, а истекла је за 347. Поштовање кућне изолације контролише Комунална полиција.

Због повећаног броја заражених у Зворнику појачане су контроле ношења маски у затвореном простору и у јавном превозу, као и поштовања других мјера надлежних органа.

Нови објекат Дјечијег вртића „Наша радост“ почеће да ради у понедељак, 6. јула, уз примјену свих прописаних мјера.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник апелује на грађане да се придржавају изречених превентивних мјера. Због заштите сопственог и здравља других неопходно је одржавати физичку дистанцу од два метра, у затвореном простору носити маску и редовно одржавати личну хигијену.

                                                                                                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This