Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

04.07.2020.

Број: 02-055-1-114/2020
Датум: 04.07.2020. године

У протекла 24 часа код још пет особа са подручја града Зворника утврђено је присуство вируса корона, потврђено је из Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља. Од 8. јуна до данас укупно су тестиране 922 особе. Од  97 заражених два узастопна негативна теста имало је 28 лица која су упућена у кућну изолацију у трајању од 14 дана. Активних случајева је 69.

Резултати се чекају за 25 особа.

Један пацијент из изолованог одјељења Covid у зворничкој Болници отпуштен је кући. Тренутно је смјештено седам пацијената задовољавајућег клиничког стања.  У току дана планиран је још један отпуст из овог одјељења.

У кућној изолацији је 208 особа, док је ова мјера истекла за 380 лица. Поштовање кућне изолације контролише Комунална полиција.

Због повећаног броја заражених у Зворнику појачане су контроле ношења маски у затвореном простору и у јавном превозу, као и поштовања других мјера надлежних органа.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника апелује на грађане да се придржавају изречених превентивних мјера. Због заштите сопственог и здравља других неопходно је одржавати физичку дистанцу од два метра, носити маску у затвореном простору и редовно одржавати личну хигијену.

                                                                                                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This