Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-118/2020
Датум: 09.07.2020. године

На подручју града Зворника вирусом корона заражено је још 18 особа, подаци су  Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља.

Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 1.020 лица. Позитивних је било 130 од којих је 61 лице имало два узастопна негативна теста и они су у кућној изолацији. Активно је 69 случајева.

За 34 лица резултати се очекају.

У кућној изолацији су 322 особе, а ова мјера истекла је за  414 лица.

У протекла 24 часа, према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, преминуло је једно лице са територије града Зворника код кога је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Каменице који је преминуо у УКЦ Тузла и који је имао више коморбидитета. 

У изолованом одјељењу Covid у зворничкој Болници смјештено је седам пацијената, пет су из Зворника и по један из Шековића и Власенице. Сви су стабилног клиничког стања, без повишене тјелесне температуре.   

Градски штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да, због заштите сопственог и здравља других, избјегавају веће скупове, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК
 Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This