Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

На подручју града новозаражено је још седам Зворничана.

Активних случајева је 40. У кућној изолацији је 88 особа, а из ње је изашло 5569 лица.

У  КОВИД одјељењу зворничке Болнице смјештено је 13 болесника из Зворника и још четири из Сребренице и Шековића. У изолацији су четири пацијента који чекају резултат ПЦР теста.

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је до 5. марта мјере којим се забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица и сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица.

У затвореном простору обавезно је ношење маске од чега су изузета дјеца млађа од седам година, лица са инвалидитетом, дјеца са сметњама у развоју и лица која обављају физичку, спортску и рекреативну активност у оквиру спортских објеката.

На отвореном се препоручује кориштење маске уколико није могуће одржати физичку дистанцу од два метра.

До 5. марта ограничава се радно вријеме у периоду од 06:00 до 22:00 часа свим врстама угоститељских објеката за исхрану и пиће без обзира да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност, као и свим приређивачима игара на срећу. У времену од 22:00 до 06:00 часова драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје.

До 5. марта дозвољавају се спортске такмичарске активности искључиво без присуства публике.

Од 1. марта дозвољава се организација музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This