Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У протекла 24 часа на вирус корона позитивно је још двоје Зворничана. На подручју града активно је 35 случајева. За 96 особа обавезна је кућна изолација. Ова мјера истекла је за 5433 лица.

Број болесника у Ковид одјељењу зворничке Болнице је 12, из Зворника је девет, а из Сребренице, Братунца и Милића три. Још пет пацијената који имају упалу плућа смјештени су у Болници и чекају резултат ПЦР теста.

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је до 22. фебруара мјере којима се забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, музика уживо у угоститељским објектима и сва приватна окупљања у групама већим од 10 особа.

Угоститељским објектима за исхрану и пиће који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност, те приређивачима игара на срећу радно вријеме ограничено је од 06:00 до 22:00 часа.

У периоду од 22:00 до 06:00 часова:

– драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје,

– забрањује се продаја алкохолних пића свим привредним субјектима.

Дозвољавају се спортске такмичарске активности искључиво без присуства публике, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.

Ношење маске обавезно је на отвореном и у затвореном простору од чега су изузета дјеца млађа од седам година, лица са инвалидитетом, дјеца са сметњама у развоју, лица која обављају спортске и рекреативне активности у оквиру спортских објеката.

Превенција ширења вируса једино је могућа уколико се понашамо одговорно и бринемо једни о другима.

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This