Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

На подручју града новозаражених Зворничана вирусом корона је шест.

Активно је 75 случајева. У кућној изолацији је 171 особа, а из ње је изашло 5257 лица.

У одјељењу Ковид зворничке Болнице налази се 13 болесника од којих девет из Зворника и четири из Братунца, Сребренице и Хан Пијеска. Хоспитализована су још три пацијента који имају упалу плућа и чекају резултат ПЦР теста.

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља у Зворнику је у току 2020. године тестирано 4.549 грађана од чега је 1.782 било позитивно на вирус корона. У COVID одјељењу Болнице било је смјештено 750 пацијената. Преминуло је 107 особа код којих је потврђено присуство вируса корона. Мјера изолације била је изречена за укупно 4.752 лица. Кроз локални карантин од 31. марта, када је успостављен, до 12. маја, када је распуштен, укупно је прошло 141 лице.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације бр. 66-1/21 до 1. фебруара продужене су мјере којима се забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, музика уживо у угоститељским објектима и сва приватна окупљања у групама већим од 10 особа.

До 1. фебруара ограничено је радно вријеме у периоду од 06:00 до 22:00 часа угоститељским објектима за исхрану и пиће који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност, те приређивачима игара на срећу.

У периоду од 22:00 до 06:00 часова:
– драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје,
– забрањује се продаја алкохолних пића свим привредним субјектима.

Дозвољавају се спортске такмичарске активности искључиво без присуства публике, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.

Ношење маске обавезно је на отвореном и у затвореном простору од чега су изузета дјеца млађа од седам година, лица са инвалидитетом, дјеца са сметњама у развоју, лица која обављају спортске и рекреативне активности у оквиру спортских објеката.

Одговорним понашањем дајте свој допринос у спречавању ширења вируса у нашој заједници.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This