Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-144/2020
Датум: 04.08.2020. године

На подручју града Зворника још девет лица позитивно је на вирус корона, потврђено је из Института за јавно здравство Републике Српске. Од укупно заражених 295 Зворничана опорављених је 129. Активан је 81 случај. Резултати се очекују за 29 лица.

У COVID одјељењу зворничке Болнице је 11 пацијената, из Зворника је осам и из Братунца, Шековића и Власенице још три. Тешку клиничку слику имају два болесника, а остали су релативно задовољавајућег клиничког стања. Већина су поред остале и на терапији кисеоником.

У кућној изолацији је 384 особа, а ова мјера завршена је за 887 лица.

Градски штаб за ванредне ситуације до 17. августа продужио је мјере којим се:

– забрањују јавна окупљања у групама већим од 50 лица;

– ограничава радно вријеме од 06:00 до 23:00 часа угоститељским објектима за исхрану и пиће, а пружање ових услуга односи се и на угоститељске објекте за смјештај;

– дозвољавају спортске такмичарске активности искључиво без присуства публике уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске;

Сви субјекти којима је дозвољено обављање дјелатности дужни су да је организују уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству Института  за спречавање појаве и ширења COVID – 19 болести на радном мјесту.

Коришћење маске обавезно је и на отвореном простору, уколико није могуће обезбиједити физичку дистанцу од два метра.

Угоститељским и другим објектима забрањени су музика уживо и ди-џеј извођачи.

Будите одговорни, заштите себе и друге. Избјегавајте било коју врсту окупљања и славља и дајте свој допринос у спречавању ширења вируса у нашој заједници, апелују из Градског штаба за ванредне ситуације.

                                                                                                                                 ГРАДОНАЧЕЛНИК
 Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This