Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је до 30. новембра  важење свих мјера којима се забрањују:
– сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица;
– музика уживо у угоститељским објектима и
– сва приватна окупљања у групама већим од 10 особа (свадбе, крштења и други породични скупови).
До 30. новембра ограничено је радно вријеме у периоду од 06:00 до 22:00 часа:
– угоститељским објектима за исхрану и пиће који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност и
– приређивачима игара на срећу (кладионице, аутомат клубови, казина, томболе и др.).
У периоду од 22:00 до 06:00 часова драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје.
Дозвољавају се спортске такмичарске активности искључиво без присуства публике, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера.
Ношење маске обавезно је на отвореном и у затвореном простору од чега су изузета дјеца млађа од седам година, лица са инвалидитетом, дјеца са сметњама у развоју, лица која обављају спортске и рекреативне активности у оквиру спортских објеката.
Субјекти који обављају регистровану дјелатност дужни су да услове за рад прилагоде мјерама прописаним од стране „Института за јавно здравство Републике Српске” за спречавање појаве и ширења COVlD-19 болести на радном мјесту. Субјекти који пружају услуге из области угоститељства, умјетности и забаве (биоскопи, позоришта, музеји и сл.) дужни су:
– да организују рад уз примјену прописаних епидемиолошких мјера, а посебно да се придржавају ограничења броја лица у објекту у зависности од површине простора и уз обавезно поштовање прописане физичке дистанце и
– да на улазу у објекат поставе обавјештење о укупном броју лица која могу боравити у односу на његову површину.

Двије особе из Зворника код којих је потврђено присуство новог вируса корона преминуле су претходног дана. Новозаражених Зворничана вирусом корона је 21.
Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља активно је 285 случајева. Кућна изолација је обавезна за 895 лица, а истекла је за 3120 особа.
У COVID одјељењу зворничке Болнице смјештено је 28 пацијената. Из Зворника је 18,  из Власенице, Милића, Братунца, Шековића и Сребренице 10.
Будите одговорни, примјењујте превентивне мјере, заштитите себе и друге.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This