Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Капацитети у COVID одјељењу зворничке Болнице потпуно су попуњени и у њему је смјештено 14 пацијената. Из Зворника је 11, два су из Милића и један из Братунца. Три имају тежак облик болести и сви су и на терапији кисеоником.

На подручју града Зворника у протекла 24 часа вирусом корона заражене су још двије особе, податак је Института за јавно здравство Републике Српске.

Активних случајева је 137. У кућној изолацији је 395, а завршена је за 2.131 особу. 

Градоначелник је данас, након одржане седнице Градског штаба за ванредне ситуације, донио Наредбу којом су усаглашене  градске мјере са мјерама Републичког штаба  за ванредне ситуације. Наредбом су до 4. новембра:

– забрањена сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, те сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица (свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе);

– грађани су у обавези да на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску (прекривена уста, нос и брада). Од обавезе ношења заштитне маске  изузета су дјеца млађа од седам година живота, лица са посебним потребама која не могу скинути маску без помоћи других, лица које обављају физичку, спортску и рекреативну активност у оквиру спортских објеката.

Текст Закључка Републичког штаба можете погледати овдје.

На територији града Зворника до 4. новембра остају на снази мјере које је Градски штаб за ванредне ситуације донио јуче и то :

–  забрањују се музика уживо и ди-џеј извођачи;

– сви угоститељски објекти обавезују се да на улазним вратима истакну обавјештење о максимално дозвољеном броју особа које унутра могу да бораве, поштујући физичку дистанцу;

– у приградском превозу обавезна је заштитна маска за возача и све путнике;

– на улазу у све јавне установе обавезно је мјерење температуре;

– за све запослене у јавним установама обавезна је употреба заштитне маске на радном мјесту.

 Штаб је препоручио директорима  образовних установа да пооштре контроле кориштења маски у току одвијања наставе, како код ученика тако и код запослених.

Будите одговорни, поштујте превентивне мјере, заштитите себе и друге!

Градоначелник
Зоран Стевановић

                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                 

Pin It on Pinterest

Share This