Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
 1. Почетна
 2.  » 
 3. Инфо
 4.  » 
 5. Вијести
 6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

17.03.2020.

Број:02-055-1-13/2020
Датум, 17.3.2020. године

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник на данашњем састанку разматрао је провођење превентивних мјера и наредби поводом појаве „COVID-19“ болести коју изазива корона вирус у Зворнику и закључено је да на подручју Зворника нема заражених корона вирусом.

Од јуче се примјењује мјера самоизолације за све грађане БиХ који уђу у земљу на граничним прелазима и аеродромима, тако да је у Зворнику 153 грађана у самоизолацији и под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник.

Због новонастале ситуације и недовођења дјеце у вртић, дјечији вртић „Наша радост“ од сриједе, 18.03.2020. године неће радити, а радници ће бити на одмору.

Тржишна инспекција града Зворник контролише цијене у трговинским објектима и санкционисаће њихову промјену. Препорука је свим власницима трговинских радњи да осигурају предложено одстојање од 2m за све купце, као и да контролишу број грађана у објектима. Тржишна инспекција ће контролисати рад пекара на подручју Зворника. Снабдјевеност радњи животним намирницима је задовољавајућа, али се грађани позивају да не праве залихе истих.

На снази остају мјере и закључци од јуче:

 1. Сва лица која су путовала и боравила у земљама у којима је забиљежена појава вируса корона, били у контакту са обољелим, сумњају на обољење или су боравили у здравственој установи гдје се лијече обољели од корона вируса дужна су да се јаве на један од следећих бројева:
 • 065/414-275 – Епидемиолог Зворник;
 • 056/211-764 ХЕС Зворник;
 • 066/482-203 – ХЕС Зворник
 • 056/210-713 – Служба хитне помоћи Зворник;
 • 0800 50 555 – ЈЗУ Институт за јавно здравство РС
 • 065/597-291 – Регионални центар Института за јавно здравство Зворник
 1. Сва лица којима је изречена мјера здравственог надзора биће стављена у самоизолацију, о чему ће надлежни иснпектор Градске управе донијети рјешења. Наведена мјера самоизолације подразумијева боравак у кућним условима и свакодневно телефонско јављање надлежном љекару. Контролу над изолованим лицима вршиће Комунална полиција и Полицијска управа града Зворник. Непоштовање ове наредбе биће строго санкционисано.
 2. Сви грађани који не буду поштовали наредбу а да су дошли из земаља у којима је потврђено присуство корона вируса или су били у контакту са особом којој је потврђен корона вирус одговараће у складу са законом који регулише ову област. Позивамо све суграђане који имају информацију да одређене особе не поштују наведену наредбу исте пријаве Цивилној заштити града Зворник на број телефона: 056/210-853 од 0-24h.
 3. Ограничено је радно вријеме:
 • Од 07-18h угоститељским објектима свих врста, осим хотела и мотела који могу да служе храну и пиће за своје регистроване госте.
 • Од 07-18h кафићима у склопу бензинских пумпи, ауто-праоница и трговинских објеката.
 • Од 06-22h трговинским објектима.
 • Од 06-22h пекарама и пекотекама само продаја њихових и др. производа, без конзумирања истих на лицу мјеста.
 • Апотеке и дрогерије могу да раде у редовном радном времену
 1. Забрањен је рад свадбеним салонима, теретанама и дјечијим играоницама.
 2. Забрањена су сва јавна окупљања до даљњег.
 3. Налаже се обавезна дезинфекција свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза (а посебно паркова, шеталишта, дјечијих игралишта). Контролу ће вршити надлежне инспекцијске службе.
 4. Појачавају се превентивне хигијенске мјере у свим јавним објектима.
 5. Препоручује се грађанима да се уздрже од приватног окупљања до даљњег.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник је у циљу заштите здравља позвао све грађане да поштују препоруке надлежних  институција, а посебно грађани старији од 65 година и хронични болесници који су уједно и најрањивија категорија.

                                                                                                                ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This