Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-131/2020
Датум: 23.07.2020. године

Број заражених лица вирусом корона на подручју града Зворника у протекла 24 часа повећан је за три, подаци су Института за јавно здравство.

У претходних мјесец и по укупно је тестирано 1.229 узорака. Позитивно је било 225 особа. Активно је 97 случајева. За осам лица резултати се чекају.

У COVID одјељењу Болнице смјештено је 12 пацијената, осам су из Зворника, два из Власенице и по један из Осмака и Сребренице. Два болесника имају тешку клиничку слику, а остали релативно задовољавајуће клиничко стање. Сви су уз осталу и на терапији кисеоником. Капацитети овог одјељења скоро су потпуно попуњени.

Комунална полиција контролише 401 особу у кућној изолацији. Ова мјера истекла је за 674 лица.

До 3. августа продужене су мјере којим се забрањују јавна окупљања у групама већим од 50 лица, ограничава радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06:00 до 23:00 часа и дозвољавају спортске такмичарске активности искључиво без присуства публике уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство. Коришћење маске обавезно је и на отвореном простору, уколико није могуће обезбиједити физичку дистанцу од два метра. Према препорукама Института за јавно здравство таква мјеста и ситуације су: баште угоститељских објеката, дијелове трговачких објеката и трговачких радњи лоцираних на отвореном, редови испред радњи, банака и установа, било каква организована окупљања, аутобуска стајалишта, пијаце.

Угоститељским и другим објектима до даљњег су забрањени музика уживо и ди-џеј извођачи.

Инспекцијски органи појачано врше контроле поштовања превентивних мјера.

Апелује се на грађане да буду одговорни према себи и другима, да избјегавају окупљања, држе прописану физичку дистанцу, носе маску и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                                   ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This