Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-16/2020
Датум, 20.3.2020. године

Данас је за пет (5) лица на подручју Зворника истекла мјера самоизолације. Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник тренутно се налази 552 лица. До данас је извршено једно тестирање за лице из Зворника и очекују се резултати. На подручју Зворника нема заражених вирусом корона, истакнуто је на редовној сједници Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник.

Разматрано је провођење превентивних мјера и наредби поводом појаве „COVID-19“ болести коју изазива вирус корона на подручју града Зворник. Градски штаб је закључио да се у великој мјери поштују прописане наредбе. Комунална полиција је контролисала лица која се налазе у самоизолацији и од 140 контролисаних једно лице се не налази на достављеној адреси. Истакнуто је да ће сва лица која не поштују мјере самоизолације бити строго санкционисана у складу са законом.

Позивамо све суграђане који имају информацију да одређене особе не поштују наведену наредбу исте пријаве Цивилној заштити града Зворник на број телефона: 056/210-853 од 0-24h.

Опремљеност Болнице и Дома здравља у Зворнику је побољшана, али је истакнуто да је режим рада у обје здравствене установе прилагођен новонасталој ситуацији. Апелује се на грађане да не долазе уколико нису хитни случајеви, а све операције које нису хитне су отказане до даљњег.

Један угоститељски објекат у граду прекршио је наредбу забране рада и Комунална полиција поступа на основу својих овлашћења. Прање улица ће редовно бити обављано у оним мјесним заједницама гдје је велика фреквенција грађана, односно у граду, Каракају и Козлуку.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази.

 1. Забрањује/у се у Зворнику до 30. 03. 2020. године:
  – сва јавна окупљања,
  – рад угоститељским објектима свих категорија,
  – рад свадбеним салонима,
  – рад фитнес центрима (фитнес, боди – билдинг клубовима и сличним облицима организовања),
  – рад базенима, „wellness“ и спа центрима засебно и у склопу хотелског смјештаја,
  – рад дјечијим играоницама,
  – рад пијацама,
  – рад приватним стоматолошким амбулантама
  – рад приређивача игара на срећу,
  – рад спортских организација и школа спорта, те тренинга и организовања такмичења за спортисте свих категорија.
 1. Ограничава се рад у Зворнику до 30. 03. 2020. године:

– у трговачким центрима од 7:00 до 18:00 часова, гдје могу радити само трговине прехране/робе широке потрошње, апотеке и пољопривредне апотеке ако се налазe у тржном центру,
– трговине прехране/робе широке потрошње, трговине сточне хране и трговине на велико од 7:00 до 18:00 часова,
– трговинским објектима врсте драгстор и субјектима који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача (искључиво у погледу продаје њихових производа) од 7:00 до 22:00 часова,

Рад у наведеним субјектима у овој подтачки овог закључка организовати уз предузимање следећих мјера:

 • ограничавање броја људи који истовремено могу бити у затвореном простору,
 • испред благајни означити и организовати обавезан размак од најмање 1 метар,
 • појачати мјере дезинфекције и хигијене,
 • јавне кухиње- дозвољен рад преко шалтера, без услуживања/послуживања у објектима,
 • достава животних намирница и достава хране (кетеринг) је дозвољена од 07:00 до 18:00 часова субјектима регистрованим за ту област уз максималне хигијенске мјере,
 • хотели и мотели могу пружати услуге смјештаја у свом простору за своје госте, а услуге хране и пића само за госте хотела и мотела,
 • бензинске пумпе и плинске пумпне станице, без ограничења када је у питању продаја горива, других нафтних деривата и плина, са ограничењем за дио бензинске пумпе у којем је смјештен продајни објеката од 07:00 до 18:00 часова,
 • апотеке и пољопривредне апотеке – без промјене радног времена, уз предузимање мјера ограничавања броја људи у продајном простору и обавезан размак од најмање 1 метра.
 1. Сва лица која су путовала и боравила у земљама у којима је забиљежена појава вируса корона, били у контакту са обољелим, сумњају на обољење или су боравили у здравственој установи гдје се лијече обољели од корона вируса дужна су да се јаве на један од следећих бројева:
 • 065/414-275 – Епидемиолог Зворник;
 • 056/211-764 – ХЕС Зворник;
 • 056/211-113 – ХЕС Зворник
 • 056/213-090 – ХЕС Зворник
 • 056/210-730 – ХЕС Зворник
 • 066/482-203 – ХЕС Зворник
 • 056/210-713 – Служба хитне помоћи Зворник;
 • 0800 50 555 – ЈЗУ Институт за јавно здравство РС
 1. Наложена је и спроводи се обавезна дезинфекција свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза (а посебно паркова, шеталишта, дјечијих игралишта). Контролу ће вршити надлежне инспекцијске службе.
 2. Појачавају се превентивне хигијенске мјере у свим јавним објектима.

Снабдјевеност радњи животним намирницима је задовољавајућа, али се грађани позивају да не праве залихе истих.  Апелује се на грађане да поштују наредбе, да се не окупљају и групишу на јавним мјестима, јер ће у супротном бити санкционисани у складу са законом.

 ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This