Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-130/2020
Датум: 22.07.2020. године

Према подацима Института за јавно здравство број новозаражених лица на територији града Зворника повећан је за 17.

Од 8. јуна до данас укупно су заражене 222 особе од 1.226 тестираних, а активно је 97 случајева, подаци су Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља. За 35 лица резултати се чекају.

Девет пацијената из Зворника и по један из Власенице и Осмака смјештени су у COVID одјељењу зворничке Болнице чиме су његови капацитети скоро потпуно попуњени. Са тешком клиничком сликом су три болесника, а остали имају релативно задовољавајуће клиничко стање. На терапији кисеоником уз осталу терапију је девет пацијената.

Комунална полиција контролише поштовање мјере кућне изолације која је изречена за 415 особа, а истекла је за 642.

До 3. августа продужене су мјере којим се забрањују јавна окупљања у групама већим од 50 лица, ограничава радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06:00 до 23:00 часа и дозвољавају спортске такмичарске активности искључиво без присуства публике уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство. Коришћење маске обавезно је и на отвореном простору, уколико није могуће обезбиједити физичку дистанцу од два метра. Према препорукама Института за јавно здравство таква мјеста и ситуације су: баште угоститељских објеката, дијелове трговачких објеката и трговачких радњи лоцираних на отвореном, редови испред радњи, банака и установа, било каква организована окупљања, аутобуска стајалишта, пијаце.

Угоститељским и другим објектима до даљњег су забрањени музика уживо и ди-џеј извођачи.

Инспекцијски органи појачано врше контроле поштовања превентивних мјера.

Апелује се на грађане да буду одговорни према себи и другима, да избјегавају окупљања, држе прописану физичку дистанцу, носе маску и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                                   ГРАДОНАЧЕЛНИК
 Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This