Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-23/2020
Датум, 28.3.2020. године

У току ноћи, 27. марта 2020. године једно лице је прекршило мјеру самоизолације и полицијски час те је смјештено у карантин у Студентском центру у Каракају, рекли су из Одговорног тима за управљање карантином. Капацитет карантина је 30 лежајева, а у њега ће бити смјештена лица која прекрше мјеру кућне изолације. Одговорни тим чине представници Дома здравља, Полицијске управе Зворник и Цивилне заштите.

Од почетка епидемије до данас је у Болници у Зворнику узето једанаест (11) брисева, шест (6) резултата је негативно, а налаз за преосталих 5 се очекује. Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник тренутно се налази 884 лица, док је за 108 лица истекла мјера самоизолације.  На граничним прелазима на подручју града Зворник забиљежено је 333 преласка границе у оба смјера, речено је из Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник.

Комунална полиција града Зворник контролисала је у последња 24 сата 86 лица у самоизолацији и једно лице није пронађено на адреси. Од 16. 03.2020. године Комунална полиција града Зворник извршила је 751 контролу.

Град Зворник покренуо је вајбер (viber) заједницу под називом „Град Зворник“ као још једну платформу за лакшу комуникацију и бржи пренос важних информација. Циљ нам је да укључимо што већи број грађана са којима бисмо дијелили вијести и обавјештења од значаја за наш град Зворник.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази.

Апелује се на грађане да поштују наредбе, а посебно на лица старија од 65 година да не излазе из својих домова, јер ће у супротном бити санкционисани у складу са законом. 

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                                                                                                                                      ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић с.р.

Pin It on Pinterest

Share This