Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-129/2020
Датум: 21.07.2020. године

Градски штаб за ванредне ситуације усагласио је своје закључке са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације којим су до 3. августа продужене мјере којим се:

– забрањују јавна окупљања у групама већим од 50 лица;

– ограничава радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06:00 до 23:00 часа и

– дозвољавају такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без  присуства публике, уз претходне сагласности Министарства породице, омладине и спорта и Министарства здравља и социјалне заштите и уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Коришћење заштитне маске обавезно је и на отвореном простору, уколико није могуће обезбиједити физичку дистанцу од два метра. 

Ранијим закључком Градског штаба за ванредне ситуације угоститељским и другим објектима забрањени су до даљњег музика уживо и ди-џеј извођачи.

Још седам лица на подручју града Зворника позитивно је на вирус корона. Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 1.220 лица, а заражено 205. Активан је 101 случај. Резултати се чекају за 56 лица.

У COVID одјељењу зворничке Болнице смјештено је 13 пацијената, 11 су из Зворника и по један из Власенице и Шековића. Три болесника имају тешку клиничку слику, док је код осталих клиничко стање релативно задовољавајуће. Једанаест је уз осталу и на терапији кисеоником. У току претходног дана један пацијент је транспортован на УКЦ Бањалука због веома тешког облика болести. Расположиви капацитети у COVID одјељењу потпуно су попуњени.  

У кућној изолацији се налази 356 лица, а истекла је за 642.

Инспекцијски органи појачано врше контроле поштовања превентивних мјера.

Апелује се на грађане да буду одговорни према себи и другима, да избјегавају окупљања, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                                   ГРАДОНАЧЕЛНИ
                                                                                                                                      Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This