Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-26/2020
Датум, 31.03.2020. године

У Болници у Зворнику је данас узет још један узорак, тако да је укупно до сада урађено 16 тестирања.

За десет лица резултати на вирус корона су негативни, док се за преосталих 6 (шест) очекују, речено је на данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник.

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник тренутно се налазе 784  лица док је за 266 лица до данас истекла мјера самоизолације.

У карантину у Студентском центру у Каракају смјештено је  шест (6) лица од којих су два због кршења изречене мјере самоизолације, а преосталих четири (4) лица је у Републику Српску дошло из иностранства.

У кругу Технолошког факултета у Каракају Републичка управа цивилне заштите поставила је два шатора у којима ће бити карантин за прекршиоце мјере самоизолације у Зворнику.

Комунална полиција града Зворника у последња 24 сата извршила је 60 контрола и није било кршења мјере самоизолације. Због непоштовања полицијског часа санкционисана су три лица.

На граничним прелазима евидентирано је укупно 370 прелазака границе у оба смјера.

Од почетка рада Волонтерски сервис града Зворник имао је 137 излазака на терен по позивима грађана. Од данас, на основу закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, лица старија од 65 година моћи ће два пута седмично, уторком и петком у периоду од 07-10 часова да излазе и обаве куповину животних намирница, лијекова и одлазак у банку. Препорука Градског штаба је да остали грађани у том периоду не одлазе у трговине и банке, како би изашли у сусрет старијим суграђанима.

Уједно, Градски штаб предлаже банкама у Зворнику да повећају број шалтера за рад са странкама како би се смањиле гужве испред објеката уз поштовање мјера дозвољеног броја особа у затвореном простору. Такође, препоручено је трговинским радњама да у своје објекте пуштају купце који имају маске и рукавице. У зворничким трговинама уредна је снабдјевеност свим производима.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                          ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This