Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-27/2020
Датум, 01.04.2020. године

Синоћ је у Зворнику потврђен први случај заразе од вируса корона. У Болници је тестирано још 23 лица,  тако да је укупно од почетка епидемије урађено 39 тестирања. За 11 лица резултати на вирус су негативни, три су позитивна, док се за 25 очекују, саопштено је из Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник.

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник тренутно се налази 800 лица док је за 266 лица закључно са данашњим даном истекла мјера самоизолације.

У карантину у Студентском центру у Каракају смјештено је  осам (8) лица од којих су три због кршења изречене мјере самоизолације, а преосталих пет (5) лица су у Републику Српску дошла из иностранства.

У кругу Технолошког факултета у Каракају Републичка управа цивилне заштите поставила је два шатора у којима ће бити карантин за прекршиоце мјере самоизолације у Зворнику.

Комунална полиција града Зворника у последња 24 сата извршила је 57 контрола а два (2) лица су прекршила мјеру самоизолације. Због непоштовања полицијског часа санкционисано је шест (6) лица.

На граничним прелазима евидентирано је укупно 372 прелазака границе у оба смјера.

Волонтерски сервис града Зворник је у протеклих 24 сата имао 12 асистенција, а уједно су волонтери радили на припреми карантинског смјештаја у Каракају.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере.

Следећи састанак Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник биће одржан у току дана, док ће конференција за новинаре бити у 13:00 часова у Малој сали Градске управе града Зворник.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                          ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This