Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-29/2020
Датум, 02.04.2020. године

До 13.04.2020. године забрањен је рад свим фризерским салонима и другим третманима за уљепшавање и дјелатностима за његу и одржавање тијела, а ограничен на период од 7 до 15 часова трговинама бијелом техником, водоматеријалом, санитаријама, аутодијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, електроматеријала, керамике, боја и лакова, саопштио је Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник.

Према последњим подацима под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник налази се 659 лица док је за 427 лица закључно са данашњим даном истекла мјера самоизолације.

Јуче је у току дана у Зворнику тестирано још 4 лица на вирус корона, а припрема се списак секундарних контаката на основу првог позитивног резултата, речено је из Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник. Зворничка Болница је од почетка епидемије урадила 41 тестирање за цијелу регију Бирач, од тога је 11 резултата негативно, 3 позитивна, а  27 треба да стигне у наредном периоду.

У карантину у Студентском центру у Каракају смјештено је  11 лица од којих су два (2) због кршења изречене мјере самоизолације, а преосталих девет (9) лица су у Републику Српску дошла из иностранства. У последња 24 часа два (2) лица су прекршила полицијски час.

На граничним прелазима евидентирано је укупно 347 прелазака границе, од чега је 211 улазака у земљу, а 136 изласка из земље.

Волонтерски сервис града Зворник је са 31 ангажованим волонтером у протеклих 24 сата имао 18 асистенција.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

    ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This