Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-31/2020

Датум, 03.04.2020. године

Све особе из првог контакта са зараженим лицима тестиране на присуство вируса корона закључно са 01.04.2020. године су негативне и морају остати у кућној изолацији наредних 14 дана. Од почетка епидемије тестирано је 50 лица са подручја Зворника и само је један резултат позитиван, саопштено је из Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник.

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник налази се 455 лица док је за 656 лица данас истекла мјера самоизолације. У локалном карантину у Студентском центру смјештено је 15 лица, од тога је једно лице прекршило мјеру самоизолације, а 14 су у Републику Српску дошли из иностранства. Полицијски час на подручју Зворника прекршило је једно лице.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник донио је закључак о забрани окупљања до 13.04.2020. године на тврђави „Стари град“, на дјечијим игралиштима, спортским теренима, те употребу справа у теретанама на отвореном. Препорука је да се на шеталишту поред Дрине и у граду грађани придржавају препоручених мјера одстојања и да се не крећу у групама, као и да носе заштитне маске.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИK
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This