Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број: 02-055-1-128/2020
Датум: 20.07.2020. године

Код једног лица на подручју града Зворника у  претходна 24 часа утврђена је позитивност на вирус корона.  Тиме је укупан број позитивних од 8. јуна 198 од којих је 78 лица завршило и обавезну кућну изолацију након негативног резултата ретестирања, док је за још 28 изречена изолација после негативног теста. Активна су 92 случаја. Укупно је до данас тестирано 1.188 лица. Резултати се чекају за 40 узорака.

У току јучерашњег дана један пацијент из COVID одјељења зворничке Болнице транспортован је у УКЦ Бањалука због веома тешког облика болести.  Тренутно је у одјељењу 12 пацијената од којих 11 из Зворника и један из Власенице. Тешку клиничку слику имају три болесника, док је код осталих клиничко стање релативно задовољавајуће. Једанаест пацијената је уз осталу и на терапији кисеоником. Расположиви капацитети у COVID одјељењу Болнице скоро су потпуно попуњени.

У кућној изолацији се налази 345 лица, а истекла је за 642.

Градски штаб за ванредне ситуације је, због свакодневног пораста броја заражених вирусом корона и великог притиска на Дом здравља и Болницу, донио закључак којим се угоститељским објектима забрањује музика уживо и ди-џеј извођачи. Инспекцијски органи појачано врше контроле поштовања превентивних мјера.

Апелује се на грађане да буду одговорни према себи и другима, да избјегавају окупљања, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                                   ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This