Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-35/2020
Датум, 06.04.2020. године

У локалном карантину у Студентском центру смјештено је 35 лица од којих  је 34 стигло у нашу земљу из иностранства и једно лице је прекршило мјеру кућне изолације. У граничном карантину налази се једна особа.

На подручју града Зворника 47 лица негативно је на вирус корона, једно лице је позитивно и за једно се чека резултат. Од почетка пандемије укупно је тесторано 49 лица.

У кућној изолацији је 401 лице, а ова мјера истекла је за 736 особа.

Комунална полиција је у току претходног дана имала 88 контрола самоизолације и сва лица су била на својим адресама.

Полицијски час прекршило је једно лице.

Све радње поштују ограничено радно вријеме, док два фризерска салона нису поштовали мјеру забране рада и против власника су предузете инспекцијске мјере. Угоститељски објекти који врше доставу, као и пекаре под сталним су назором Инспектора за храну и имају појачане мјере санитарно-техничких  услова као и личне и опште хигијене у објекту.

Тржишна испекција врши појачану контролу радњи које су се одјавиле а наставиле да раде, што је посебно изражено код такси превоза.

На граничним прелазима у протекла 24 часа евидентирано је укупно 210 прелазака границе у оба смјера.

Волонтерски сервис имао је шест излазака на терен по позиву грађана.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације лицима са навршених 65 година и више живота дозвољено је кретање уторком и петком од 7:00 до 10:00 часова. Млађим суграђанима препоручује се да тим данима и у том временском периоду не обављају куповину и послове у банкама, како би старијим суграђанима омогућили да купе основне животне намирнице и лијекове и заврше обавезе у банкама.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић  с.р.

Pin It on Pinterest

Share This