Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-40/2020
Датум, 09.04.2020. године

Од сриједе, 08. априла почело је тестирање на вирус корона у локалном карантину у Каракају за сва  лица која су у њему провела 7-10 дана. Уколико налази буду негативни та лица ће бити упућивана да остатак изреченог карантина проведу у строгој кућној изолацији.  Тренутно је у Студентском центру смјештено 38 особа, саопштио је Одговорни тим за управљање карантином. Према извјештају Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник у кућној изолацији на подручју града налази се 191 особа, док је мјера самоизолације завршена за 965 лица.

Од почетка епидемије у зворничкој Болници за подручје града урађено је 57 тестирања, од чега  је једно лице позитивно, 54 негативно, а за два лица очекује се резултат тестирања.

Комунална полиција града Зворника у претходна 24 сата имала је 77 контрола и све су биле уредне. Како је саопштено из Полицијске управе Зворник на подручју града није било кршења полицијског часа нити мјере забране кретања за лица старија од 65 година.

На основу закључка Градског штаба за ванредне ситуације града Зворник лицима старијим од 65 година продужено је дозвољено кретање уторком и петком за сат времена. Већ од сутра,  у интервалу од 07:00 до 11:00 часова старији суграђани моћи ће да оду до банке, апотеке или у набавку животних намирница. Уједно Градски штаб је препоручио банкама и апотекама да тим данима прилагоде своје радно вријеме старијим особама, а свим млађим лицима од 65 година да у том периоду не обављају послове у банкама и трговинским радњама.

На граничним прелазима у протекла 24 часа евидентирано је укупно 452 преласка границе у оба смјера.

Волонтерски сервис града Зворник у претходном дану имао је 6 излазака на терен.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере, да избјегавају сва окупљања током предстојећих празника и да исте прославе у кругу породице.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                            ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This