Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-42/2020
Датум, 11.04.2020. године

Три особе, од којих је једна из Зворника, које су биле заражене вирусом корона, излијечене су, након што су два контролна тестирања потврдила да су негативне на овај вирус. Они ће данас бити пуштени из Болнице у Зворнику на обавезну кућну изолацију у трајању од 14 дана.

У Болници у Зворнику до данас су извршена 102 тестирања лица са подручја нашег града. На вирус корона негативно је 57 особа , док се резултати чекају за 45 лица.

Хигијенско епидемиолошка служба јутрос је узела брисеве од 20 особа које су 4. априла смјештене у карантин у Студентском центру. Јуче је 14 лица чији су резултати тестирања показали да су негативни на вирус корона напустило локални карантин и они ће преостале дане обавезног карантина провести у кућној изолацији. У Студентском центру тренутно се налази 28 особа.

У кућној самоизолацији је 181 лице, а ова мјера истекла је за 995 особа.

Комунална полиција  у протекла 24 часа извршила је 73 контроле и сва лица су била на својим адресама.

У  току претходне ноћи једно лице је кажњено због кршења полицијског часа.

Волонтерски сервис јуче је од 8:00 до 18:00 часова имао седам позива грађана за куповину намирница и лијекова.

На граничним прелазима било је укупно 96 прелазака са обје стране границе.

Сакодневним контролама које спроводи градска Тржишна инспекција утврђено је да сви привредни субјекти на територији града поштују ограничено радно вријеме,  као и мјеру забране рада. Таксисти  који су се привремено одјавили  под сталним су надзором саобраћајног инспектора и нису затечени  у у обављању нелегалног такси превоза. Редовне контроле биће настављене и убудуће.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације грађанима је забрањено окупљање више од три особе на јавном мјесту. На отвореном простору обавезно је коришћење заштитне маске и рукавица, као и поштовање међусобног растојања од два метра.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This