Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-43/2020
Датум, 12.04.2020. године

На подручју Зворника и регије нема заражених вирусом корона након што су контролна тестирања потврдила да су три пацијента, од којих један из Зворника, излијечени, док је четврта позитивна особа која је из Сребренице, пребачена на даље лијечење у Републику Србију гдје има здравствено осигурање.

Негативна на вирус корона су и сва лица која су била у контакту са зараженим пацијентом из Сребренице који је био смјештен на интерном одјељењу у зворничкој Болници.

До сада је у овој здравственој установи од лица са подручја Зворника узето 112 брисева, једно лице је излијечено,101 узорак је негативан, а за 10 се чекају резултати.

У локалном карантину смјештене су 32 особе за које је здравственим прегледом утврђено да немају симптоме болести изазване вирусом корона. Јуче су узети брисеви од 20 лица која ће бити упућена у кућну изолацију уколико резултати њиховог тестирања буду негативни.

У кућном карантину тренутно се налази  201 особа, док је за 995 лица ова мјера истекла.

Комунална полиција је извршила 45 контрола и сва лица су била на својим адресама.

На основу телефонских позива млади људи ангажовани у волонтерском сервису у току претходног дана ишли су у набавку намирница и лијекова и доставили их за седам суграђана.

У току претходне ноћи једно лице је прекршило полицијски час. Евидентирана су и два прекршиоца  мјере забране кретања изван мјеста пребивалишта.

На граничним прелазима у протекла 24 часа било је 119 прелазака границе у оба смјера.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази до 13.04.2020. године. Апелује се на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This