Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

19.07.2020.

Број: 02-055-1-126/2020
Датум: 19.07.2020. године

У протекла 24 часа у Зворнику нема новозаражених вирусом корона. Од 08. јуна укупно је евидентирано 197 позитивних лица од 1.188 тестираних у ХЕС-у. Тренутно је број активних случајева 97. За 40 лица очекују се резултати.

У COVID одјељењу зворничке Болнице смјештено је 11 пацијената из Зворника и један из Власенице. Два болесника имају тешку клиничку слику, а остали су релативно задовољавајућег клиничког стања. Већина је уз осталу и на терапији кисеоником. Расположиви капацитети у COVID одјељењу Болнице  скоро су потпуно попуњени.

У кућној изолацији је 425 лица, а истекла је за 563.

Градски штаб за ванредне ситуације је, због свакодневног пораста броја заражених вирусом корона и великог притиска на Дом здравља и Болницу, донио закључак којим се угоститељским објектима забрањује музика уживо и ди-џеј извођачи. Инспекцијски органи појачано врше контроле поштовања превентивних мјера.

Апелује се на грађане да буду одговорни према себи и другима, да избјегавају окупљања, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

                                                                                                                                   ГРАДОНАЧЕЛНИК
 Зоран Стевановић с.р.

Pin It on Pinterest

Share This