Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Број:02-055-1-50/2020
Датум, 17.04.2020. године

Двије женске особе са подручја општине Осмаци, а тестиране у Зворнику позитивне су на вирус корона. У зависности од њихове укупне здравствене слике биће одлучено гдје ће бити смјештене. Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Зворник узела је до сада 42 бриса, а резулtate чекају за пет особа.

Зворничка Болница од почетка епидемије извршила је 199 тестирања за подручје регије, а за подручје града Зворник 154.

У локалном карантину у фискултурној сали подручне основне школе у Каракају налази се 15 особа које немају симптоме болести изазване вирусом „COVID-19“. У кућној изолацији на подручју града налази се 258 особа, док је за 1.062 лица ова мјера завршена.

Комунална полиција је у току јучерашњег дана обавила 46 контрола и све су биле уредне.  На подручју града Зворник четири лица су прекршила мјеру забране окупљања у групама већим од три особе, док осталих кршења мјера забране није било.

На граничним прелазима за 24 часа евидентирана су 286  преласка границе, од чега је 174 забиљежено на улазу, а 112 на излазу из БиХ.

Волонтери из зворничког волонтерског сервиса протеклог дана набавили су и доставили животне намирнице и лијекове за 18 суграђана.

Припадници Професионалне ватрогасне службе Зворник и а.д. „Водовод и комуналије“ током ноћи опрали су и дезинфиковали градске улице.

Све мјере ради превенције ширења вируса корона продужене су до 27. априла 2020. године.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

                                                                                                                                  ГРАДОНАЧЕЛНИК
Зоран Стевановић

Pin It on Pinterest

Share This